2kan
01 آذر 1401 - 22:37

توصیه های مهم تغذیه ای هنگام آلودگی هوا

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف شیر در روز‌های آلوده به تمام گروه‌های سنی توصیه می‌شود و در عین حال مصرف لبنیات کافی و غذا‌های متنوع سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. نسرین امیدوار عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان افزود: مصرف به اندازه آنتی اکسیدان ویتامین C می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی کند. وی درباره مواد غذایی حاوی ویتامین c توضیح داد: تمام سبزیجات برگدار سبز، پیازچه، کلم سبز، انواع مرکبات، توت فرنگی و گوجه فرنگی منابع مهم ویتامین c هستند. این متخصص تغذیه مصرف بیشتر میوه و سبزیجات را توصیه کرد و گفت: مصرف سبزیجاتی همچون خانواده کلم‌ها از جمله کلم بروکلی، کلم پیچ و گل کلم، اسفناج، پیازچه و میوه‌هایی از جمله انواع مرکبات و سیب در هوای آلوده بسیار مفید است، زیرا می‌تواند حالت‌های شبیه به آسم را نیز کمرنگ کند. امیدوار یادآور شد: همچنین باید مراقب باشیم که در صورت داشتن زمینه حساسیت و آسم، غذا‌هایی را که محرک این عارضه‌ها هستند کمتر مصرف کنیم. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اثر مصرف شیر و لبنیات در روز‌های آلوده ادامه داد: مصرف شیر در روز‌های آلودگی هوا توصیه می‌شود و در عین حال مصرف لبنیات کافی و غذا‌های متنوع سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. وی با بیان این که در هوای آلوده فلزات سنگین نیز وجود دارد، یادآور شد: خیلی از این فلزات هنگام جذب در بدن ما، با مواد مغذی رقابت می‌کنند و بنابر این لازم است که غذا‌های متنوعی مصرف کنیم که حاوی آنتی اکسیدان‌ها باشند. این متخصص تغذیه با تاکید بر مصرف بیشتر مایعات در روز‌های آلودگی هوا، ادامه داد: مصرف کافی آب به شست و شوی مسیر تنفس کمک می‌کند و باعث می‌شود که تنفس راحت تری داشته باشیم. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین مصرف میوه‌های زرد تیره و نارنجی تیره همچون هویج، کدو تنبل و خرمالو را توصیه کرد و گفت: این میوه‌ها منابع غنی پیش ساز‌های ویتامین A هستند. وی با بیان این که ویتامین E نیز یک آنتی اکسیدان است که در دانه‌های روغنی زیاد دیده می‌شود، گفت: معمولاً این ویتامین با مصرف اشکال مختلف روغن در رژیم غذایی روزانه افراد وجود دارد. امیدوار در پایان درباره تغذیه کودکان زیر دو سال در شرایط آلودگی هوا گفت: مصرف شیر مادر در این شرایط بسیار توصیه می‌شود و والدین در تهیه غذا‌های کمکی برای کودکان باید به مصرف ویتامین C به اندازه کافی توجه کنند. باشگاه خبرنگاران جوانعلمی پزشکیکلينيک
شناسه خبر: 874553